SOY AND GINGER PORK CHOPS (CHULETAS EN SALSA SOYA Y JENGIBRE)
serves 4
A brief stint in the refrigerator with a soy-and-ginger marinade gives the pork flavor while tenderizing the meat.
1/4 cup plus 2 tbsp low sodium soy sauce. (salsa soya)
3/4 cup vegetable oil. ( aceite vegetal)
3 tblsp finely grated fresh ginger (jengibre)
3 tblsp ligth-brown sugar (Azucar morena)
1 scallion -finely chopped ( cebollines)
1/2 tbsp freshly ground pepper (pimienta)
4 bone-in pork chops ( 8 ounces ea ;3/4 inch thick ) (chuletas con hueso)
Garnish: 1 scallion,thinly sliced. (Adornar:cebollines picaditos)
1.(Marinade)-Whisk together soy sauce,just 3 tblsp oil,the ginger,sugar,chopped scallion,and 1/2 tbsp ground pepper.
2.Arrange pork chops in a 9-by-13-inch nonreactive baking dish. Reserve 3 tbsp.marinade,and pour remainder over pork chops. Marinate,cover with plastic wrap,flipping chops halfway through, for 45 minutes.
3.Heat remaining tbsp oil in large skillet over medium-high heat.
Remove pork chops from marinade, and sear for 5 minutes. transfer chops to a board or platter.Let rest for 5 minutes.
4.Add reserved 3 tbsp. marinade to skillet. Simmer over medium heat until thickened,about 30 seconds.Spoon sauce over chops.Garnish with thinly sliced scallion
Accompany with elbow salad, avocado or or whatever you want :). Enjoy it!
Instrucciones Español:
Poner las chuletas en la nevera marinadas con salsa soya y jengibre dara a las chuletas un mejor sabor y las ablandara mas.
1.Marinado-Mezclar salsa de soya con aceite vegetal,jengibre,cebollines picaditos, pimienta.
2.Poner las chuletas en bandeja a usar. Reserva 3 cucharaditas del marinado y añade el restante sobre las chuletas, cubre con plastico y guardar por 45 minutos pero virar las chuletas cuando pasen los primero 25 minutos.
3.Calienta el restante de aceite en un sarten en caliente mediano-alto. Remueve chuletas del marinado y dejar dorar por 5 minutos.Pasar chuletas a un plato o envase y dejarlas descansar por 5 minutos mas.
4.Añadir las 3 cucharaditas de marinado reservado en la sarten. hervir a fuego lento o hasta que espese, como 30 segundos. Añadir a sus chuletas y adorna con los cebollines picaditos.
Acompañalo con coditos, aguacates o lo que guste.
Buen Provecho!
serves 4
A brief stint in the refrigerator with a soy-and-ginger marinade gives the pork flavor while tenderizing the meat.
1/4 cup plus 2 tbsp low sodium soy sauce. (salsa soya)
3/4 cup vegetable oil. ( aceite vegetal)
3 tblsp finely grated fresh ginger (jengibre)
3 tblsp ligth-brown sugar (Azucar morena)
1 scallion -finely chopped ( cebollines)
1/2 tbsp freshly ground pepper (pimienta)
4 bone-in pork chops ( 8 ounces ea ;3/4 inch thick ) (chuletas con hueso)
Garnish: 1 scallion,thinly sliced. (Adornar:cebollines picaditos)
1.(Marinade)-Whisk together soy sauce,just 3 tblsp oil,the ginger,sugar,chopped scallion,and 1/2 tbsp ground pepper.
2.Arrange pork chops in a 9-by-13-inch nonreactive baking dish. Reserve 3 tbsp.marinade,and pour remainder over pork chops. Marinate,cover with plastic wrap,flipping chops halfway through, for 45 minutes.
3.Heat remaining tbsp oil in large skillet over medium-high heat.
Remove pork chops from marinade, and sear for 5 minutes. transfer chops to a board or platter.Let rest for 5 minutes.
4.Add reserved 3 tbsp. marinade to skillet. Simmer over medium heat until thickened,about 30 seconds.Spoon sauce over chops.Garnish with thinly sliced scallion
Accompany with elbow salad, avocado or or whatever you want :). Enjoy it!
Instrucciones Español:
Poner las chuletas en la nevera marinadas con salsa soya y jengibre dara a las chuletas un mejor sabor y las ablandara mas.
1.Marinado-Mezclar salsa de soya con aceite vegetal,jengibre,cebollines picaditos, pimienta.
2.Poner las chuletas en bandeja a usar. Reserva 3 cucharaditas del marinado y añade el restante sobre las chuletas, cubre con plastico y guardar por 45 minutos pero virar las chuletas cuando pasen los primero 25 minutos.
3.Calienta el restante de aceite en un sarten en caliente mediano-alto. Remueve chuletas del marinado y dejar dorar por 5 minutos.Pasar chuletas a un plato o envase y dejarlas descansar por 5 minutos mas.
4.Añadir las 3 cucharaditas de marinado reservado en la sarten. hervir a fuego lento o hasta que espese, como 30 segundos. Añadir a sus chuletas y adorna con los cebollines picaditos.
Acompañalo con coditos, aguacates o lo que guste.
Buen Provecho!
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